Marko Kanniainen REIM Espoon toimitusjohtajaksi

Yleinen

REIM Espoon toimitusjohtaja vaihtui elokuun alussa, kun diplomi-insinööri Marko Kanniainen aloitti tehtävässä. Aiempi toimitusjohtaja Markku Mathlin jatkaa REIMillä elokuun loppuun ja jää sen jälkeen suunnitellusti pois työelämästä.

Kanniainen siirtyy REIMiin Fluxio Isännöinnistä Espoosta, jossa hän työskenteli noin neljän vuoden ajan. Sitä ennen hän oli isännöitsijänä Oveniassa. Molemmissa yrityksissä Kanniaisen tehtäviin kuului sekä hallinnollista että teknistä isännöintiä.

Ennen isännöitsijän tehtäviä 51-vuotias Kanniainen oli Nokialla Oulussa johtotehtävissä sekä parisen vuotta Kajaanissa aluekehityksen johtotehtävissä.

Diplomi-insinöörin tutkinnon lisäksi hän on suorittanut MBA-tutkinnon sekä isännöinnin koulutuksia.

Kanniainen on kiinnostunut taloyhtiöiden energiatalouden parantamisesta. Hän mielestään siihen liittyvä vihreä siirtymä ja monenlaiset kustannuspaineet korostavat ammattitaitoisen isännöinnin ja isännöitsijän merkitystä. Myös digitaalisuus ylipäätään ja ohjelmistojen kehittäminen tuovat isännöinnille uudenlaisia vaatimuksia.

Hän korostaa avoimuuden merkitystä isännöinnissä. Asiakkaan on päästävä näkemään oman taloyhtiönsä asiat.

Kanniainen uskoo, että ammattitaitoisia isännöitsijöitä alalla riittää.

”Isännöitsijäksi on kyllä tulossa ihmisiä, kunhan työolot ja korvaukset suoritetusta työstä ovat kunnossa. Monella uudella isännöitsijällä on jonkun muun alan koulutus, ja siksi ammattitaidon kehittäminen alan koulutusten kautta on tärkeää. Henkilökunnan saatavuudessa haasteita on teknisen isännöinnin puolella. Henkilöstön hyvinvointi on tärkeä asia, mutta toki myös tuottavuuden pitää olla kunnossa”, Kanniainen sanoo.

Espoossa asuva Kanniainen harrastaa vapaa-aikanaan liikuntaa: kesäisin golfia, talvisin mailapelejä ja laskettelua. Myös kuntosali ja uinti ovat olleet harrastuksena pitkään.