Tervetuloa taloon!

Ensimmäisenä pitää tehdä muuttoilmoitus. Muuttoilmoituksen isännöitsijälle voit tehdä lomakkeella joka löytyy tästä linkistä. Huomioithan, että maistraattiin tehty muuttoilmoituksesta ei tule automaattisesti isännöitsijälle tietoa, tästä syystä pitää muistaa tehdä molemmat muuttoilmoitukset erikseen.

Suositeltavaa on myös tutustua taloyhtiön sähköiseen palvelukanavaan Rmappiin. Siellä on paljon asukkaille suunnattua tietoa juuri sinun omasta yhtiöstäsi.

Tunnukset palveluun saat tilattua täältä: Rmappi-palvelun tunnustilaus

Jos haluat lisätietoa Rmappi palvelusta voit tutustua palveluun osoitteessa www.rmappi.fi.

Muuttoilmoituksen ja sähköisen Rmappi -palvelukanavan käyttöönottamisen jälkeen on hyvä myös tarkistaa kotivakuutus. Taloyhtiön vakuutukset turvaa taloyhtiön rakenteet, mutta ei asukkaan omaisuutta. Esimerkiksi vesivahingon tai tulipalon johdosta tuhoutuneet tavarat (telkkarit, sohvat, yms muu irtainomaisuus) eivät sisälly taloyhtiön korvattaviin asioihin.

Muistathan vielä siirtää sähkösopimuksesi uuteen osoitteeseesi.

Avaimen katoamisesta pitää tehdä välittömästi ilmoitus isännöitsijätoimiston asiakaspalveluun. Asiakaspalvelujen ytheystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.

Uuden avaimen tilauksen ja mahdolliset lukkojen sarjoitukset maksaa aina avaimen hukkaaja. Jos asunto on vuokra-asunto, isännöitsijätoimisto varmistaa aina uuden avaimen tilauksen asunnon omistajalta ja vasta tämän jälkeen tilaa asukkaalle uuden avaimen.

Avaimet pitää aina tilata isännöitsijätoimiston kautta, jotta isännöitsijällä ja asiakaspalvelulla on ajan tasalla oleva kiinteistön avaintilanne. Tällä varmistetaan se, ettei kiinteistön avaimia ole ulkopuolisilla ja että kadonneet avaimet korvataan uusilla.

Isännöitsijäntodistukset on helpoin tilata isännöitsijätoimiston www-sivujen tai Rmappi-sovelluksen kautta. Molemmista löytyy työkalu tilauksen tekemiseen.

Tilaustyökalussa on myös hinnasto, josta löydät isännöitsijäntodistuksen hinnan.

Pääset tilaustyökaluun vaikka tästä linkistä.

Ennen kuin remontin saa aloittaa, pitää taloyhtiön hyväksyä muutostyöilmoitus. Muutostyöilmoitus tehdään, jotta taloyhtiön hallinto on perillä talossa olevista muutoksista. Näin isännöitsijä voi tarkistaa taloyhtiön vastuulla olevat asiat remonttia tehtäessä.

Lue lisää remontin tekemisestä ja mitä pitää muistaa ennen kuin aloittaa Huoneistoremontit-osuudessa.

Sähkösopimukset tehdään aina asukkaan toimesta. Asukas tekee sopimuksen suoraan sähköyhtiön kanssa. Tutustu siis eri sähköyhtiöihin esimerkiksi osoitteessa https://www.sahkonhinta.fi/.

Sähkösopimukset tehdään aina huoneistokohtaisesti.

REIMin isännöitsijätoimistojen asiakaspalvelut ylläpitävät erilaisia varausvuoroja. Asia järjestyy siis parhaiten joko ottamalla yhteyttä isännöintitoimiston asiakaspalveluun tai Rmappi palvelun kautta sähköisesti.

Helpoin tapa tehdä autopaikan tai saunavuoron varauspyyntö on oman taloyhtiön sähköisen palvelukanavan Rmapin kautta. Sivuilla on Tee varaus -työkalu jolla voi tehdä varauspyynnön. Asiakaspalvelumme varmistaa kiinteistön varaustilanteen ja ilmoittaa sinulle tilanteesta.

Jotta asiakaspalvelumme voi merkitä sinut asunnon omistajaksi, pitää sinun toimittaa asiakaspalveluumme seuraavat dokumentit:
– Kopio kauppakirjasta
– Kopio varainsiirtoveroilmoituksesta
– Kopio osakekirjasta, jossa näkyvät siirtomerkinnät.
Jos käytit asunnonvälittäjäyritystä, yleensä välittäjä toimittaa dokumentit isännöitsijätoimistoon.