Taloushallinto

REIMin kirjanpitäjä on taloushallinnon ammattilainen. Hän vastaa taloyhtiön vastikkeiden ja lainaosuuksien oikeellisuudesta, huolehtii maksuliikenteestä ja hoitaa kuukausittaisen kirjanpidon sekä tilinpäätöksen.

 

Taloyhtiön talous osaavissa käsissä

Kirjanpitäjä huolehtii uusien vastike- ja käyttömaksulaskujen lähettämisestä asukkaan tai osakkaan vaihtuessa. Hän myös lähettää mahdolliset maksuhuomautukset kuukausittain osakkaille ja asukkaille. Näin huolehditaan, että taloyhtiön kassalipas ei pääse tyhjäksi.

Säännölliset raportit hallituksen käyttöön

Kirjanpitoa tehdään kuukausittain. Kirjanpidon valmistuessa kirjanpitäjä muodostaa isännöitsijälle sekä hallitukselle sovitut raportit, erikseen määritellyssä aikataulussa.

Tilinpäätökset suunnitellaan ja aikataulutetaan isännöitsijän kanssa. Isännöitsijä ja kirjanpitäjä huolehtivat tilinpäätöksen oikeellisuudesta ja tarvittaessa konsultoivat tilintarkastajaa.

Taloyhtiön asiakirjat ovat saatavilla taloyhtiön omassa RMappi-palvelussa. Paperisia asiakirjoja ei tarvitse säilyttää.

Näin taloyhtiön osakkaat pääsevät tutustumaan taloyhtiön asioihin missä vain, milloin vain.

Nykyaikaiset työkalut taloushallinnon tukena

Kirjanpito-ohjelma

Uuden taloushallintojärjestelmämme ansiosta pystymme tuottamaan taloyhtiösi kirjanpidon entistä reaaliaikaisempana sekä tarjoamaan hallitukselle ajantasaisempaa tietoa yhtiön taloustilanteesta.

Sähköinen laskujen kierto

Toimittajien laskut saapuvat verkkolaskuina suoraan järjestelmään, jossa ne tarkastetaan, tiliöidään ja hyväksytään maksuun. Myös paperilaskut muutamme sähköisiksi ja käsittelemme järjestelmässä.

Sähköinen tilintarkastusjärjestelmä

Taloyhtiön tilintarkastus tapahtuu sähköisesti. Keräämme tarvittavat materiaalit sähköiseen muotoon, siirrämme aineiston pilvipalveluun ja lähetämme taloyhtiön tarkastajille linkin, jossa he pääsevät tarkastamaan tilinpäätösaineiston.