Asko Laukkanen ehdolla vuoden isännöitsijäksi

Yleinen

Isännöitsijä Asko Laukkanen REIM Mikkelistä on ehdolla vuoden isännöitsijäksi 2024. Isännöintiliiton järjestämässä kilpailussa valitaan vuoden isännöitsijän lisäksi myös vuoden isännöintiammattilainen. Voittajat ratkaistaan yleisöäänestyksellä, joka päättyy syyskuun 8. päivä.

Molempien kilpailujen finaaliin valittiin kolme ehdokasta. Ehdokkaita haettiin ilmoittamisten kautta. Finalistien valinnan teki palkintoraati, jonka asiantuntijoina olivat Keskuskauppakamarin pääsihteeri Raisa Harju, Kiinteistöliitto Itä-Suomen toiminnanjohtaja Piia Moilanen, Kiinkon rehtori Jarno Tuimala sekä Isännöintiliiton johtaja Marianne Faclk-Hvilstafeldt.

Laukkasen lisäksi muut Isännöitsijä-finalistit ovat Kaisa Astala Isännöinti Luotsi Oy:stä sekä Leevi Lumiranta Tapiolan Lämpö Oy:stä.

Voittajan äänestys on avoin kaikille, paitsi Isännnöintiliiton henkilökunnan ja hallituksen jäsenille.

Eniten yleisöääniä saaneet palkitaan Isännöintipäivillä Tampereella syyskuun 18. päivä.

Finalistien esittelyjen mukaan Asko Laukkanen on isännöintialan konkari, jolla on pitkä kokemus isännöintiyrittäjyydestä, toimitusjohtajuudesta ja isännöinnistä. Asiakkaiden mielestä hän hallitsee kokonaisuudet, ennakoinnin ja viestinnän. Kiitosta hän saa erityisesti asiakkaiden kuuntelusta ja kokouskäytännöistä. REIM Mikkelissä hän on luonut hyvää työilmapiiriä.

Hän toimi aiemmin REIM Mikkelin toimitusjohtajana, mutta palasi isännöitsijäksi vuoden 2024 alkupuolella. Tuolloin hän totesi, että eläkkeeseen on vielä joitain vuosia ja että hän halusi vähän hiljentää toimitusjohtajan kiireistä työtä.

”Halusin palata siihen työhön, mistä olen aina pitänyt”, hän kertoi.

Laukkasella on isännöintikokemusta muutaman vuosikymmenen verran.

”Olen tykännyt tästä duunista tosi paljon, vaikka työ on sellaista, ettei ystävänpäiväkortteja ole kauheasti tullut”, Laukkanen sanoo.

Hän korostaa, että isännöitsijän työ koostuu monesta, usein pienestäkin asiasta. Tärkeää kokonaiskuva taloyhtiöstä ja asioiden viestittäminen taloyhtiöön. Asiat pitää pystyä kertomaan ymmärrettävästi.

Äänestämään pääsee tästä linkistä.

Asko Laukkasen mielestä tärkeää on, että isännöitsijä pystyy kertomaan asiat ymmärrettävästi.