Lydman Porvoon toimitusjohtajaksi

Yleinen

REIM Porvoon toimitusjohtajaksi on nimitetty Martin Lydman. Hän aloitti tehtävässä vuoden 2023 alussa.

Lydman on ollut REIM Porvoossa isännöitsijänä vuoden 2020 kesästä.

”Olen aina ollut haasteiden etsijä. Uusia asioita pitää oppia. Isännöintiä olen harjoitellut muutaman vuoden. Edellisen toimitusjohtajan kanssa näimme samoja aatteita ja ideoita ja kun minulle esitettiin kysymys toimitusjohtajan tehtävistä, vastasin että mikäpäs siinä.”

Lydmanin mukaan hän sai seurata edeltäjänsä Frank Wendelin työtä ja ajatuksia isännöinnistä, ja ajatukset sopivat hyvin yhteen.

”Meillä ideologia kohtasivat. Meillä REIM Porvoossa on hyvä porukka. Henkilöstöstä pidetään huoli. Ajatukseni on jatkaa samalla hyväksi todetulla linjalla”, Lydman sanoo.

Ilmailusta isännöintiin

Ennen REIM Porvoota hän toimi ilmailualalla 25 vuoden ajan. Alan vaihto oli sattumaa.

”Törmäsin vanhaan opettajaani sattumalta. Hän tunsi isännöintiä ja antoi vinkin, että isännöintialalla tarvitaan kieliä osaavia supliikkimiehiä. Minulla on paljon teknillistä taustaa ja ymmärrystä ja opettaja ehdotti, että mitäs jos laittaisin hakemuksen REIMille.”

Lydman sanoo, ettei ole hakemusta katunut. ”Joskus pitää lehti kääntää oikein kunnolla.”

Neljännesvuosisadassa ilmailuala tuli hänelle perin juurin tutuksi.

”Ilmailussa trendit menevät nopeasti ylös ja alas. Toimin asiakaspalvelussa, maapalvelujohtajana suomalaisessa lentoyhtiössä, olin Irlannissa lentoyhtiössä järjestelemässä lentoja, erikoisasiantuntijana maapalvelussa, kirjoitin lentokoneiden ohjekirjoja, ollut työryhmissä pohtimassa matkatavaran käsittelyä. Tutuksi tulivat niin Moskovan talvet kuin Tunisian hiekka-aavikot.”

Lydman sanoo, että hyppäys isännöitsijäksi Porvooseen oli iso.

Moni on kyllästynyt ilmailualan jatkuvaan turbulenssiin: koronarajoituksiin, yt-neuvotteluihin. Monet hakevat elämälle vakautta.

Loikkaa isännöitsijäksi loivensi se, että koulutukseltaan Lydman on talonrakentaja sekä kone- ja metalliteknikko. Monet kiinteistöihin ja isännöintiinkin liittyvät asiat ovat sitä kautta tuttuja.

Lydman on viettänyt lapsuuden ja nuoruuden Sipoossa – ja siellä hän asuu perheineen nytkin.

Vapaa-aikana talonrakentaja rakentaa monenlaista: kotona ja kesämökeillä riittää rakentamista. Koneteknikon osaamista hän ylläpitää puuhaamalla koneiden kanssa monenlaista.