Sari Mecklin, REIM Tampere: Ihmisiä ja monipuolisuutta

Yleinen

Sari Mecklin on ollut REIM Tampereen palveluksessa 5 vuotta ja isännöitsijänä vuoden verran.

”Tykkään kohdata työssä erilaisia ihmisiä. Hyvää työssä on myös monipuolisuus – yksikään työpäivä ei ole samanlainen. Isännöitsijällä on hyvä mahdollisuus hankkia jatkokoulutusta”, sanoo Mecklin.

Hänellä on kokemusta kiinteistöalalla kymmenen vuotta. Hän aloitti asunto- ja kiinteistöpalveluissa kiinteistösihteerinä. REIM Tampereella avautui kiinteistösihteerin tehtävä vuonna 2017. Pian haastattelun jälkeen allekirjoitettiin työsopimus.

REIMillä kehityskeskustelussa nousi esiin jatkokoulutuksen mahdollisuus.

”Ajatukseni oli, että suoritan isännöinnin ammattitutkinnon sillä mielellä, että tiedän asioista enemmän ja näin ollen myös pystyn palvelemaan asiakkaita paremmin. Ei minulla ollut alun perin tarkoitus alkaa tehdä isännöitsijän töitä, mutta sitten yksi asia johti toiseen ja isännöitsijän työ vei minut mukanaan. Koko alasta avautui uusi puoli ”, Mecklin kertoo.

Tärkeä asia oli työnantajan tuki ja kannustus.

Vastuu kiinnostaa

”Viihdyn työssäni! Työ on tosi monipuolista. Aamulla ei tiedä, mitä päivä tuo tullessaan.
Työni on nykyään vastuullisempaa kuin kiinteistösihteerin tehtävissä”, Mecklin sanoo.

Työn hyvä tekeminen vaatii hänen mielestään luottamusta hallituksen ja isännöitsijän kesken. Osa sitä on, että hallitus luottaa siihen, että isännöitsijä osaa tehdä ratkaisut niissä asioissa, jotka hänen toimivaltuuksiinsa kuuluvat. Isot asiat viedään luonnollisesti hallituksen tai yhtiökokouksen päätettäväksi.

”Hyvä kommunikointi on ihan ehdottoman tärkeää, sekä hallituksen puheenjohtajan mutta myös koko hallituksen kanssa. Jotta taloyhtiö asiat sujuvat, tulee muistaa myös kohteen huoltohenkilöstö ja siistijät. Yhteistyö myös heidän suuntaansa on tärkeää.”

Tapaamisia ei voita mikään

Mecklin hoitaa monet asiat sähköpostilla. Sillä ei kuitenkaan voi eikä kannatakaan hoitaa kaikkea.

”Tapaaminen on edelleen paras tapa saada asiat kunnolla eteenpäin. Tapaaminen voi olla fyysinen tai etäyhteydellä pidettävä kokous, mutta tärkeää on, että ihmisillä on matala kynnys sanoa oma mielipiteensä. Taloyhtiössä on paljon asioita, joista on hyvä keskustella monipuolisesti ennen päätöstä.”

Virallisten kokousten lisäksi Sarilla on ollut tapana mahdollistaa hallituksille välitilinpäätöskokous, jossa käydään mm. taloyhtiön taloudellinen tilanne läpi. Kokouksessa voidaan valmistella myös jo seuraavan yhtiökokoukseen asioita. Kokemukset ovat olleet hyvin myönteisiä.

Sari Mecklin tapaa mielellään erilaisia ihmisiä, ja siihen isännöitsijän työ antaa hyvät mahdollisuudet.

”Tässä työssä on laaja skaala ihmisiä, joiden kanssa tehdään töitä. Tietysti asukkaat ja hallitus, mutta myös yhteistyökumppanit ovat isossa roolissa”, Mecklin sanoo

Mecklinin mielestä isännöitsijän työ sopii henkilölle, joka tykkää ratkaista ongelmia, koordinoida ja pitää monta lankaa yhtä aikaa käsissä. Työ vaatii ennen kaikkea hyviä vuorovaikutustaitoja.