Hanna Leena Jernberg: Elämänkokemuksesta apua isännöinnissä

Yleinen

REIM Kymi Oy:n toimitusjohtaja Hanna Leena Jernberg korostaa hyvän koulutuksen ja elämänkokemuksen merkitystä isännöitsijän työssä.
”Tässä ammatissa pitää pystyä tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja hallitsemaan monia asioita. On hyvä, jos taustalla on hyvä koulutus tai ainakin jonkinlaista elämänkokemusta. Esiintymistaidot ovat tärkeät. Työ on mielenkiintoista ja vaihtelevaa”, hän sanoo.
Jernberg aloitti REIM Kymi Oy:n toimitusjohtajana kesäkuun alussa. Hän toimi väliaikaisena toimitusjohtaja elokuusta 2020. Tuolloin REIM Kymin pitkäaikainen toimitusjohtaja Marko Sipari menehtyi äkillisesti.
Jernberg on tullut REIM Kymiin isännöitsijäksi vuonna 2018. Hän oli REIMillä Kouvolassa isännöitsijänä myös 2000-luvun alussa useita vuosia. Välillä hän työskenteli siivousalalla toimineessa perheyrityksessä toimitusjohtajana. Ennen isännöitsijän tehtäviä hän toimi liikekirjanpitäjänä.
Hän on suorittanut yo-laskentatoimenmerkonomin tutkinnon. Isännöintialalla hän on suorittanut IAT-, ITS-, AIT- sekä johtavan isännöitsijän ammattitutkinnon.
Jernbergin mielestä isännöinnin haasteet liittyvät työvoiman saatavuuteen ja isännöitsijöiden ikärakenteeseen.
”Toimitusjohtajana katson eteenpäin: mietin, miten yritystä voi kehittää, miten tehdä entistä parempaa isännöintiä ja miten asiakkaita voi palvella entistä paremmin ja tarkoituksenmukaisemmin”, Jernberg sanoo.