ISAn asiamies: Lisäarvoa auktorisoinnista

Yleinen

ISA ry:n asiamiehen Antti Kumpulaisen mielestä yhdistyksen tärkein tehtävä on parantaa isännöinnin laatua ja luotettavuutta. Keinoja on monia: yksi keskeinen on uuden strategian laatiminen, ja sitä kautta toiminnan tehostaminen.
ISAn tunnettuuskin kaipaa kohentamista.
”Läheskään kaikki taloyhtiöt eivät varmaankaan tiedä, mitä lisäarvoa ISA-auktorisointi tuo”, Kumpulainen sanoo. Hän on ISA:n ensimmäinen päätoiminen asiamies, ja aloitti tehtävässä maaliskuun alussa.
Taloyhtiön kannalta ISA-auktorisointi tarkoittaa, että isännöintiyritys on sitoutunut laadukkaaseen, luotettavaan ja osaavaan isännöintiin. Jos ongelmia tulee, ISAn kautta isännöinnistä voi tehdä valvontamenettelyn mukaisen kantelun – sekin on yksi tapa turvata laatua.
Strategian uusimisen yhteydessä yhdistys määrittelee päätehtävänsä aiempaa tarkemmin. Samalla tarkastellaan auktorisointia ja auditointia sekä valvontatehtävää. Keskeinen tavoite on tuottaa ISA:n avustuksella entistä laadukkaampaa isännöintiä.
”ISA pyrkii olemaan näkyvä, tehokas ja laadukas organisaatio”, Kumpulainen toteaa.
Kumpulainen näkee ISA:n voivan olla myös oppilaitosten tarjoamien koulutusten koordinoija ja kokoaja. Koulutuksen kehittämistäkin tarvitaan. Yksi mahdollisuus olisi tarjota koko maassa yhteismitallista koulutusta, vaikkapa ammattikorkeakoulutasoinen isännöitsijä-tutkinto.
”Olen osaamisen vahva kannattaja – se on sitä, että oikeat asiat tehdään oikealla tavalla.”