Lippu salkoon kahdesti elokuussa

Yleinen

Elokuussa on kaksi liputuspäivää. Molemmat ovat suositeltuja, eivät virallisia liputuspäiviä.
Elokuun 9. päivä liputus juhlistaa Tove Janssonia ja suomalaista taidetta. Liputuspäivää on vietetty vasta vuodesta 2020 lähtien. Tuolloin sisäministeriö päätti suosittaa yleistä liputusta Tove Janssonin syntymäpäivänä. Ministeriö ilmoitti seuraavansa suositusta – jos kansalaiset liputtavat ahkerasti, päivästä saattaa tulla vakiintunut, kalenteriin merkittävä liputuspäivä.
Valtion virastot ja laitokset on määrätty liputtamaan. Suosituksen mukaan liput nostetaan kello 8 ja lasketaan kello 21.
Tove Jansson syntyi 8.9.1914 Helsingissä ja kuoli 27.6.2001 Helsingissä. Hän oli kirjailija, taidemaalari, pilapiirtäjä ja sarjakuvataiteilija. Hänet tunnetaan parhaiten Muumeista. Ensimmäiset muumikirjat ilmestyivät 1940-luvulla. Kirjoja ilmestyi noin 20, mutta sanomalehtien julkaisemia sarjakuvia peräti 1500 sarjaa. Hän on Suomen käännetyin kirjailija – kirjoja on käännetty 45 kielelle. Muumeista on tehty lukuisia teatteri-, televisio-, elokuva-, ooppera- ja radiosovituksia.
Jansson piti itseään ensisijaisesti taidemaalarina.
Suomen luonnon päivää elokuun viimeisenä lauantaina: vuonna 2021 siis 28. elokuuta. Päivää on tarkoitus viettää iloisesti, luonnosta nauttien ja sitä kunnioittaen.
Luonnon kunniaksi on suositeltu liputusta vuodesta 2017 lähtien. Suomi on maailman ensimmäinen maa, joka liputtaa luonnon kunniaksi.