Parempaa tuottavuutta töiden järjestelyllä

Multanen blogiYleinen

Timo Multanen pohtii työtä ja tuottavuutta Kiinteistölehden-blogissaan. Hän ottaa kantaa keskusteluun työajan lyhentämisestä.
Islannissa on hyviä kokemuksia työajan lyhentämisestä. Tutkimuksen mukaan työntekijöiden hyvinvointi on lisääntynyt eikä tuottavuus ole vähentynyt. Suomessa pääministeri Sanna Marin (sd.) on esittänyt työajan lyhentämistä kuuteen tuntiin päivässä.
Islannissa työaikaa lyhennettiin vähentämällä kokouksia, lyhentämällä kokouksia ja karsimalla turhia työtehtäviä. Työntekijät otettiin mukaan pohtimaan, miten työt kyettiin tekemään lyhyemmässä ajassa.
”Tutkimukset eivät osoita tuottavuuden riippuvan työajasta. Ne kuitenkin todistavat, että joillakin aloilla tuottavuutta voidaan parantaa töiden paremmalla järjestelyllä”, Multanen kirjoittaa.
Hän muistuttaa, että esimerkiksi isännöinnin ammattilaiselta voidaan vaatia ekonomin, insinöörin, lakimiehen, papin ja psykologin taitoja – lisäksi niitä pitää pystyä soveltamaan sosiaalisessa kanssakäymisessä.
”Tämä kaikki huomioiden paikallinen yrityskohtainen sopiminenkin voisi olla nykypäivää. Jos ovat ihmiset työntekijöinä erilaisia, niin ovat yrityksetkin. Samalla mitä todennäköisimmin kehityspanoksetkin suuntautuisivat oikeaan suuntaan, kehitystä eteenpäin vieden”, Multanen sanoo.
Koko blogikirjoitus tässä.