Vuoden reimiläinen: Sydän mukana työssä

Yleinen

Vuoden reimiläiseksi valittu Ulla-Maija Hovén on yrittäjäluonne ja hän tekee aina työtä sydän mukana, kerrotaan valinnan perusteluissa.
Hovén on ollut REIM Kymin palveluksessa yhdeksän vuotta isännöinnin assistenttina.
”Aloitin kiinteistösihteerinä, mutta soljuvasti siirryin juuri perustettuun assistentin työhön. Työ on hyvin monipuolista: avustajan isännöitsijöitä, teen lainaosuuslaskelmia, hoidan rahoitusjärjestelyjä, toimin asiakaspalvelussa, kirjaan muutostyöilmoituksia, hoidan myynti- ja ostoreskontraa, opastan ja autan missä vain. Työtehtävät ovat kyllä ihan laidasta laitaan. Siitä olen tykännyt, että on paljon erilaisia tehtäviä. Siinä näkee, että kun tekee tämän, se vaikuttaa tuohon. Isännöinti on monenlaisten ammattilaisten yhteistyötä”, Hovén sanoo.
Ajatus isännöinnin assistentin tehtävästä tuli REIM Kymin edesmenneeltä toimitusjohtajalta Marko Siparilta. Yhdellä isännöitsijällä saattoi useita kymmeniä taloja ja apua tarvittiin pöytäkirjojen, pöytäkirjan otteiden, lainatarjouspyyntöjen ja monen muun asian hoitamiseen. Hovén hoitaa myös toimitusjohtajan assistentin tehtäviä.
Valinnan perusteluissa todetaan myös, että hän on omaksunut esimerkillisesti reimiläisen ajattelutavan ja korostanut työssään reimiläisiä arvoja. Hänellä on yrittäjäluonne ja hän tekee työtä kuin omalle yritykselleen.
”Varmaan asenne työn tekoon tulee ihan perintötekijöistä ja kotoa. Molemmat vanhempani olivat yksityisyrittäjiä. En oikein osaa edes ajatella muunlaista tapaa tehdä työtä. Olen hyvin vastuuntuntoinen.”
Hovén tuli REIMille valtakunnallisen yrityksen asiakaspalvelutehtävistä.
”Pyrin siihen, että asiakasta palvellaan ja työtä tehdään asiakaslähtöisesti. Sieltä lähtee kaikki tekeminen. Kaikkeni teen, että asiakas olisi tyytyväinen.”
Työelämä ei aina ole helppoa. ”Jos on paha paikka, työkaverit auttavat. Toimistolla pystyy purkamaan tuntojaan. Työkaverit auttavat ihan älyttömästi.”
Syksyllä 2021 uusia haasteita tuo uuden reskontraohjelmiston käyttöönotto.
”Vedän sitä projektia ja uuden opiskelu tuo ihan uudenlaista intoa. Töissä on kiva tunne, kun on mielekkäitä työtehtäviä”, Hovén kertoo.
Valinta vuoden reimiläiseksi tuli täytenä yllätyksenä.
”En osannut odottaa ollenkaan. Teen työtä taustalla eikä minua haittaa, että isännöitsijät ovat keulakuvana. On ihan hämmentävää, että minut tuodaan edustalle. Kai olen jotain tehnyt oikein.”
Hovén odottaa koronarajoitusten poistumista. Vapaa-aikana hän harrastaa liikuntaa ja matkailua. Thaimaan ja Australian matkat ovat tuoneet uudenlaisia kokemuksia, mutta mieluisimmat kohteet ovat Euroopassa. Omatoimimatkailijan suosikkikohde on Tsekki ja Praha, mutta myös Lontoo on ollut mieluinen.