Markku Mathlin: Tekemisen laatu tärkeintä

Markku Mathlin.
Yleinen

REIM Espoon toimitusjohtaja Markku Mathlin on tehnyt isännöitsijän töitä 28 vuotta. Hän perusti vaimonsa kanssa oman isännöintiyrityksen vuonna 1993. Etuisännöinti Oy liittyi syyskuun alussa REIMiin, ja nimi vaihtui REIM Espooksi.
”Koko ajan tekemisen laatu ja hallinta ovat olleet tärkeitä. Vuosien mittaan olen saanut toteuttaa sitä, mitä alussa ajattelinkin. Emme ole yrittäneet suin päin haalia lisää asiakkaita, vaan olemme keskittyneet palvelemaan asiakkaita mahdollisimman hyvin. Laatulupaus on ollut kaiken tekemisen a ja o. Aina on pyritty pitämään huoli, että poikkeamia hyvästä laadusta ei tule”, Mathlin sanoo.
Hän on peruskoulutukseltaan yo-merkonomi. ITS-tutkinnon hän suoritti pian oman yrityksen perustamisen jälkeen, ja sen jälkeen myös AIT-tutkinnon. Työura alkoi tietotekniikan parissa, ohjelmointityössä ja taloushallinnon projektitehtävissä. Sieltä tuli myös hyvä pohja isännöinnin aloittamiseen.
”Halusin yrittäjäksi ja vaimoni kanssa pohdimme, mikä olisi toimiala, jolle olisi riittävästi tietoa ja osaamista. Tietotekniikan osaaminen antoi yhtäältä hyvän pohjan, ja toisaalta olin ollut parin taloyhtiön hallituksessa ja sitä kautta oli tuttua, mitä isännöintiin kuuluu. Emme hankkineet valmiita ohjelmistoja, vaan tein ensimmäisen isännöintijärjestelmän itse.”
Ensimmäinen asiakas oli oma taloyhtiö – joka on edelleen Mathlinin asiakas, kuten kaikki seitsemän ensimmäistä taloyhtiötäkin. Mathlin on tyytyväinen: pitkät asiakassuhteet kertovat molemminpuolisesta luottamuksesta ja osaamisesta. ”Omalla maineella on onnistuttu saamaan lisää asiakkaita”, Mathlin sanoo. Nyt asiakasyhtiöissä on yli 3 000 asuntoa ja 7 000 asukasta Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.
REIM Espoolla on töissä toistakymmentä ammattilaista. Kuten isännöitsijöillä yleensäkin, myös heidän taustansa on hyvin monipuolinen ja erilainen. ”Kuka on tullut mistäkin. Suunnilleen kaikki ovat alan vaihtajia. Koulutusta olemme järjestäneet työn ohessa, IAT-tutkinnon lähes kaikille isännöitsijöillemme”, Mathlin kertoo.
Isännöitsijöiden työtilanne näyttää hyvältä, myös tulevaisuudessa. Syynä on olennaisesti ikärakenne: suuri osa isännöitsijöistä on eläköitymistä lähivuosina, ja uusia työpaikkoja on avautumassa.
Mathlinin vapaa-aika on kulunut jalat tukevasti irti maasta jo 15-vuotiaasta asti: hän harrastaa aktiivisesti purjelentämistä.
”Räyskälä on kiva vastapaino arjen askareille. Kun sinne lähtee, saa ajatukset työasioista ihan toisaalle. Olemme viettäneet vapaa-aikaa Räyskälässä yli 30 vuotta. Lisäksi korona-aikana hankittu matkailuauto on mahdollistanut uusiin mielenkiintoisiin paikkoihin tutustumisen parin viime kesän aikana.”, sanoo Mathlin.